​Faptul ca Rusia a reusit sa impuna o conducere pro-rusa doar in regiunea Herson - evidentiaza esecul invaziei Rusiei de a face progrese in ceea ce priveste obiectivele sale politice in Ucraina, potrivit Ministerului Apararii din Marea Britanie, relateaza BBC.

Publicat:14.05.2022, 10:37

In cea mai recenta evaluare, Marea Britanie spune ca administratia militaro-civila impusa de Rusia din Herson a anuntat ca va cere ca regiunea sa fie inclusa in Rusia prin organizarea unui referendum.

Potrivit evaluarii serviciilor britanice de informatii, daca se va desfasura un astfel de referendum, Rusia „va truca aproape sigur rezultatele pentru a arata o majoritate clara in favoarea parasirii Ucrainei”.

„Cetatenii din regiunea Herson cel mai probabil vor continua sa isi manifeste opozitia fata de ocupatia rusa”.

Cu toate acestea, faptul ca Rusia a reusit sa impuna o conducere locala pro-rusa intr-un singur oras ucrainean evidentiaza esecurile planului sau initial de a plasa „majoritatea regiunilor Ucrainei sub autoritate pro-rusa pe termen lung”.

Oficialii ucraineni spuneau la finalul lunii aprilie ca Rusia are probleme cu planurile de a organiza miercuri un referendum in regiunea Herson, ocupata de rusi, relateaza CNN. Cu toate acestea, Kremlinul ar fi reusit sa schimbe guvernul local.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: