De cativa ani se fac speculatii cu privire la starea de sanatate a presedintelui rus Vladimir Putin, insa ele s-au intensificat odata cu invazia din Ucraina.

Publicat:15.05.2022, 08:26

Acum, revista New Lines spune ca a obtinut o inregistrare audio cu un oligarh apropiat de Kremlin care spune ca presedintele rus este „foarte bolnav de cancer de sange”, fara sa spuna, insa, despre ce tip de cancer este vorba, potrivit Sky News.

De asemenea, se mai spune ca un „o nota interna top-secret” a fost trimisa de la sediul central FSB, agentia de securitate interna din Rusia, catre toti directorii regionali.

Christo Grozev, seful departamentului de investigatii de la Bellingcat, un site care se bucura de incredere, a declarat: „Raportul i-a instruit pe sefii regionali sa nu aiba incredere in zvonurile despre starea de sanatate a presedintelui, ca acesta ar fi in faza terminala.

Directorii au fost instruiti, de asemenea, sa respinga orice zvon in acest sens care s-ar putea raspandi in cadrul unitatilor locale FSB. Potrivit unei surse de la una dintre unitatile regionale care a vazut nota interna strict secreta, aceasta masura fara precedent a avut fix efectul opus, iar majoritatea ofiterilor FSB au inceput acum sa creada ca Putin sufera intr-adevar de o boala grava”.

Bellingcat a detaliat si presupuse dovezi ale unor afectiuni fizice ale liderului rus. A fost analizat inclusiv mersul lui.

De asemenea, a fost analizata si fizionomia mult schimbata in ultima vreme, cu fata semnificativ mai umflata, sugerandu-se ca acesta ar fi efectul unui anumit medicament.

Ashley Grossman, profesor de endocrinologie la Universitatea Oxford, a declarat pentru New Lines: „Putin a fost intotdeauna un barbat intr-o forma foarte buna. Dar in ultimii cativa ani fata si gatul s-au modificat. Pare a fi un efect al utilizarii de steroizi.”

Aceste afirmatii cu privire la sanatatea lui Vladimir Putin bineinteles ca nu pot fi verificate, iar New Lines a mentionat ca exista si posibilitatea ca ele sa fie lansate de cei care ar putea dori sa-l inlature de la putere.

Sursa: