O noua inregistrare video distribuita pe retelele de socializare de militarii ucraineni a surprins cum soldatii rusi au abandonat un buncar improvizat pentru a o lua la fuga mancand pamantul dupa ce in fata acestuia a fost lansata o grenada din drona, transmite hotnews.ro

Publicat:30.01.2023, 12:21

Filmarea sugestiva nu lasa loc de foarte multe comentarii insa este interesant de notat ca soldatii rusi si-au acoperit buncarul improvizat cu ce au gasit la indemana, neavand aparent camuflajul militar necesar pentru pozitiile de pe front si din apropierea acestuia.

Faptul ca armata rusa are probleme in a le furniza militarilor sai echipamentele de camuflaj necesare a devenit evident inca din primele zile ale „operatiunii speciale” pe care Vladimir Putin a declansat-o anul trecut, numeroase inregistrari video si fotografii aparute inca din martie 2022 pe retelele de socializare aratand cum soldatii Moscovei au apelat la covoare, fan si crengi pentru a-si camufla tancurile si blindatele.

Analistul militar Rob Lee de la Foreign Policy Research Institute nota la momentul respectiv ca situatia este cu atat mai bizara incat rusii sunt de fapt foarte priceputi in a-si camufla vehiculele si ca au demonstrat asta in exercitii militare din trecut.

O alta inregistrare video aparuta recent pe retelele de socializare, una care a surprins cum un grup de soldati rusi s-a predat fara opozitie dupa ce pozitiile lor au fost luate cu asalt de vanatorii de munte ucraineni, a aratat de asemenea ca unii militari trimisi de Putin in Ucraina nu primisera inca nici echipamente de iarna.

Filmarea distribuita pe platformele social media inspre finalul lunii decembrie a scos in evidenta un contrast puternic intre militarii ucraineni, imbracati in echipament alb din cap pana in picioare, si cei rusi, inca in uniformele de vara.

Echipamentele, o lacuna a militarilor trimisi de Putin sa cucereasca Ucraina

Pe 9 decembrie presedintele rus Vladimir Putin a recunoscut in premiera ca au fost probleme cu echipamentele soldatilor incorporati incepand cu data de 21 septembrie, cand a ordonat mobilizarea partiala, dupa ce numeroase inregistrari video distribuite chiar de recrutii rusi pe retelele de socializare au aratat acest lucru.

La o conferinta de presa la Biskek, Putin a sustinut ca unele dintre problemele legate de aprovizionarea celor 300.000 de oameni care au fost chemati intr-o campanie de mobilizare in septembrie si octombrie se atenueaza acum.

Martea trecuta liderul de la Kremlin a ordonat guvernului sa creeze un asa-zis grup de lucru care sa coordoneze problemele legate de mobilizare si pregatirea rezervistilor mobilizati in contextul numeroaselor plangeri formulate de recrutii si soldatii rusi.

Doar o zi mai tarziu, Vladimir Putin a aprobat o propunere a lui Serghei Soigu, ministrul sau al Apararii, de a extinde efectivele fortelor armate ruse cu sute de mii de noi militari, in pofida asigurarilor date de Kremlin ca mobilizarea s-a incheiat.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.