Coreea de Nord s-ar fi oferit sa trimita 100.000 de soldati pentru a sprijini invazia rusa in Ucraina, sustine televiziunea rusa de stat, scrie The New York Post.

Publicat:06.08.2022, 12:13

Oferta de asistenta militara nu a putut fi verificata imediat, dar a fost preluata de expertul rus in aparare Igor Korotchenko.

„Exista informatii ca 100.000 de voluntari nord-coreeni sunt pregatiti sa vina si sa ia parte la conflict”, a spus Korotchenko la Russian Channel One.

Korotchenkoa fost deosebit de interesat de ceea ce a numit el „substantiala experienta a Coreei de Nord cu radarul contra- baterie”, o remarca graitoare, avand in vedere succesul Ucrainei in privinta artileriei cu raza lunga de actiune de la achizitionarea in iunie sistemelor de rachete HIMARS fabricate in SUA.

„Daca Coreea de Nord isi exprima dorinta de a-si indeplini datoria internationala de a lupta impotriva fascismului ucrainean, ar trebui sa-i lasam”, a spus Korotchenko.

Ajutorul nord-coreean vine in momentul in care mai multe state apropiate Rusiei furnizeaza asa-numitele forte „voluntare”, un semn pe care unii analisti de informatii occidentali l-au considerat ca un indiciu ca Vladimir Putin nu are capitalul politic pentru a ordona o mobilizare in masa in Rusia.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: