Ambasadorul ucrainean in Turcia, Vasil Bodnar, a raportat ca a fost elaborat intregul cadru juridic pentru constructia unei uzine producatoare de drone Bayraktar TB2 in Ucraina, iar proiectarea viitoarei intreprinderi a fost deja finalizata, transmite g4media.ro

Publicat:26.01.2023, 12:08

„Ne asteptam ca uzina sa inceapa sa functioneze in urmatorii doi ani si sa inceapa sa faca produse continand componente ucrainene” – a subliniat diplomatul, marti, in cadrul unui briefing. In acest context, Bodnar a amintit ca, zilele trecute, avionul de lupta fara pilot Kizylelma cu motor ucrainean dezvoltat de compania turca Baykar a trecut cu succes al doilea test de zbor.

„Aceasta este o dovada a modului in care cooperam indeaproape si aducem rezultate concrete, inclusiv, sper, pentru consolidarea viitoare a securitatii Ucrainei”, a declarat ambasadorul ucrainean. Amintim ca firma turca Bayakar Defence intentioneaza sa finalizeze in doi ani constructia uzinei sale in Ucraina pentru a produce Bayraktar TB2 si alte tipuri de drone.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.