​Ucraina are deja 40 de suspecti si 11.000 de cazuri in ancheta sa pentru crime de razboi, conform procurorului general al Ucrainei, Irina Venediktova.

Publicat:14.05.2022, 10:32

"Sunt increzatoare ca in viitorul apropiat vom vedea si alte cazuri trimise catre instante, cu faptasii care vor aparea in fata judecatorilor. Ne vom asigura ca aceste cazuri vor fi duse la finalul lor logic", a scris pe Twitter procurorul general al Ucrainei.

Mesajul vine in contextul in care vineri la Kiev a inceput primul proces pentru crime de razboi de cand Rusia a invadat Ucraina.

Un tribunal ucrainean a tinut o audiere preliminara, dupa ce a acuzat un soldat rus, capturat la inceputul lunii mai, de uciderea unui civil in varsta de 62 de ani.

Militarul rus a spus in fata magistratilor, in scurta audiere preliminara, ca se numeste Vadim Shishimarin, are 21 de ani, s-a nascut in regiunea rusa Irkutsk si a confirmat ca este militar rus.

Sergentul Vadim Shisimarin este acuzat ca ar fi ucis un locuitor de 62 de ani din orasul Ciupahivka din regiunea Sumi.

Investigatia a scos la iveala ca soldatul rus in varsta de 21 de ani l-a omorat pe civilul ucrainean in timp ce acesta din urma mergea cu bicicleta pe marginea drumului si vorbea la telefon.

Victima a murit pe loc la cativa metri de locuinta sa dupa ce militarul rus l-a impuscat in cap. Soldatul se afla impreuna cu alti militari rusi intr-o masina furata dupa ce coloana sa a fost distrusa de fortele ucrainene.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: