Vicepremierul ucrainean Irina Veresciuk a anuntat sambata dimineata ca au fost create noua coridoare umanitare pentru a evacua civilii, inclusiv pentru masini particulare dinspre orasul Mariupol, port la Marea Azov asediat de fortele ruse, informeaza Reuters si DPA.

Publicat:16.04.2022, 10:25

Veresciuk a mentionat intr-o declaratie ca cinci dintre cele noua coridoare umanitare sunt in zona Lugansk, din estul tarii.

Cel putin doi civili au fost ucisi si patru raniti in atacuri comise de fortele militare ruse in Ucraina, au anuntat sambata dimineata autoritati locale.

Guvernatorul provinciei Lugansk, Serhii Gaidai, a afirmat ca o persoana a fost ucisa si trei ranite in bombardamentele ruse asupra partii de est a provinciei.

Un gazoduct a fost avariat la Lisceansk si Severodonetk, localitate care a ramas fara apa si gaze, a scris Gardai pe Telegram.

De asemenea, o persoana a murit si una a fost ranita in timpul unui atac comis de armata rusa asupra unui sat din apropiere de Poltava, capitala regiunii omonime din centrul Ucrainei, a informat guvernatorul Dmitro Lunin intr-o postare pe Telegram.

Sursa: