​Fortele armate ucrainene au reusit sa elimine un ataman, un comandant al trupelor de cazaci rusi, notand ca acesta „si-a parasit nevasta si calul, dar s-a intors acasa corect”.

Ultimul update: 28.05.2022, 15:17 Publicat:28.05.2022, 15:16

Anuntul a fost facut pe contul sau de Telegram de Anatoli Stefan, un ofiter al armatei ucrainene care anterior a anuntat si eliminarea unor alti comandanti rusi precum locotenent-colonelul Viaceslav Savinov, ofiter de stat major si comandant al unui serviciu de recunoastere, sau colonelul Alexei Sarov, comandantul celei de-a 810-a Brigade de Garzi a armatei ruse.

„Atamanul cazacilor din districtul Novo-Pokrovskii si-a parasit calul si nevasta si a plecat sa caute aventura, dar s-a ratacit si s-a intors deja corect spre casa”, a notat ofiterul ucrainean pe canalul sau de Telegram intr-o noua referinta la faptul ca numerosi soldati rusi capturati in primele zile ale razboiului au declarat ca nu li s-a spus ca lupta in Ucraina.

„Slava Natiunii si moarte dusmanilor”, isi incheie Stepan postarea.

Desi ofiterul ucrainean nu precizeaza numele comandantului cazac ucis, mai multe articole din presa rusa afirma ca este vorba de atamanul Alexander Kalnitski, precizand ca la momentul mortii sale el era adjunct al sefului de Stat Major al detasamentului de cazaci din Kuban.

Ucraina a eliminat si un general al Fortelor Aeriene Ruse

Anuntul „trimiterii acasa” a atamanului vine dupa ce fortele armate ucrainene au reusit saptamana aceasta sa elimine un nou general rus, primul din cadrul Fortelor Aeriene ale Moscovei.

Moartea general-maiorului in retragere Kanamat Botasev a fost raportata marti de serviciul in limba rusa al BBC dupa confirmarea informatiei din mai multe surse. Botasev este pilotul rus cu cel mai inalt rang a carui moarte a fost confirmata pana acum in razboiul din Ucraina, el fiind doborat in timp ce pilota un avion Su-25.

Nascut in 1959, el a fost inainte de pensionare comandantul unui regiment de aviatie.

Nu este clar cum un ofiter pensionar in varsta de 63 de ani a ajuns sa piloteze un avion de atac la sol in Ucraina, in mediul online existand speculatii ca acesta ar fi fost recrutat de grupul de mercenari Wagner.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: