Ucrainenii au lovit cu rachete podul Chongar care leaga partile controlate de Rusia din regiunea Herson de peninsula Crimeea, fortand redirectionarea traficului pe o alta ruta, au declarat joi oficiali numiti de Rusia in ambele regiuni, potrivit Reuters, transmite hotnews.ro

Publicat:22.06.2023, 10:45

Vladimir Saldo, guvernatorul numit de Rusia la conducerea Hersonului ocupat, a declarat ca drumul a fost avariat, dar nu au fost raportate victime. El a declarat ca este probabil ca rachete Storm Shadow sa fi fost folosite pentru atac.

Guvernatorul Crimeei, Serghei Aksyonov, a declarat ca specialistii examineaza locul pentru a stabili cand va putea fi reluat traficul pe pod.

Cunoscut sub numele de „poarta catre Crimeea", podul Chongar este unul dintre cele cateva poduri care leaga Crimeea - care a fost „anexata” de Rusia in 2014 - de partea continentala. Podurile ofera o alternativa la istmul ingust care leaga peninsula de continent.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.