In regiunea Herson se vor emite numere rusesti cu codul de regiune 184, anunta agentia de stiri ruseasca TASS.

Publicat:06.08.2022, 19:18

Inlocuirea permiselor de conducere in stil ucrainean cu cele rusesti a inceput la Herson, in plus, locuitorii de aici vor primi numere rusesti pentru masinile lor, cu codul de regiune 184. Cei carora li s-a eliberat deja un pasaport rusesc vor putea obtine noi drepturi, a declarat sambata un reprezentant al politiei rutiere ruse.

„Serviciul de stat pentru inlocuirea permisului de conducere va fi oferit in primul rand cetatenilor Federatiei Ruse care si-au schimbat deja pasapoartele cu pasapoartele rusesti. <…> Cetatenilor Federatiei Ruse li se vor elibera numere in stil rusesc cu codul de regiune 184. Daca cetatenii Ucrainei au predat deja pasaportul ucrainean, dar nu au primit inca unul rusesc, vor primi placute de inmatriculare temporare cu stema regiunii Herson”, sustine politistul.

In plus, inregistrarea vehiculelor din Herson se efectueaza conform unei proceduri simplificate, fara a trece inspectiile tehnice.

„Pentru a inmatricula un vehicul, inregistrarea este acum simplificata aici, nu este nevoie sa treci de inspectie tehnica”, a spus un reprezentant al Inspectoratului Auto de Stat.

Aceste servicii pot fi obtinute la primul departament de inregistrare si examinare inter-district al politiei rutiere rusesti din Herson, care a fost deschis sambata.

La mijlocul lunii martie, Ministerul rus al Apararii a raportat ca regiunea Herson se afla sub controlul complet al trupelor ruse. La sfarsitul lunii aprilie s-a format acolo o administratie militara, care guverneaza regiunea.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: