Fortele ucrainene din afara orasului disputat Bahmut din estul Ucrainei reusesc sa tina unitatile ruse la distanta, astfel ca munitii, alimente, echipamente si medicamente pot fi livrate aparatorilor, a anuntat armata ucraineana sambata, informeaza Reuters, potrivit hotnews.ro. 

Publicat:19.03.2023, 09:33

De asemenea, in cel mai recent raport al sau privind pagubele grele pe care le-a provocat inamicului, armata ucraineana sustine ca a ucis 193 de rusi si a ranit alti 199 in timpul luptelor de vineri.

Rusia a facut din capturarea orasului Bahmut o prioritate a strategiei sale pentru preluarea controlului asupra regiunii industriale Donbas din estul Ucrainei. Orasul a fost in mare parte distrus in luptele care dureaza luni de zile, timp in care Rusia a lansat asalturi repetate.

„Reusim sa livram munitiile, hrana, echipamentele si medicamentele necesare spre Bahmut. De asemenea, reusim sa scoatem ranitii nostri din oras”, a declarat purtatorul de cuvant al armatei ucrainene Serhii Cerevatii la postul de televiziune ICTV.

Potrivit lui Cerevatii, trupele de recunoastere si contra-artileria armatei ucrainene ajuta sa fie mentinute deschise unele drumuri spre oras. Alaturi de pagubele grele provocate inamicului, fortele pro-Kiev au doborat doua drone si au distrus cinci depozite de munitii ale acestuia, vineri, a adaugat purtatorul de cuvant al armatei ucrainene.

Aceste informatii nu au putut fi verificate din surse independente, precizeaza Reuters.

Duminica trecuta, presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anuntat ca trupele ruse au inregistrat mai mult de 1.100 de morti in mai putin de o saptamana de lupte in si langa orasul Bahmut.