Serviciu ucrainean de Securitate (SBU) a interceptat o noua convorbire intre un soldat rus si familia sa. Inregistrarea conversatiei a fost facuta publica de publicatia elvetiana Blick, dar autenticitatea inregistrarii nu a putut fi verificata din surse independente.

Publicat:14.05.2022, 19:27

In cele 80 de zile de razboi, soldatii rusi au comis numeroase atrocitati in Ucraine. Unele dintre ele au fost recunoscute chiar de ei in conversatii cu prietenii sau familiile. Despre o astfel de inregistrare este vorba si de aceasta data. Un militar rus si-a sunat sotia si i-a explicat cum ucide si executa oameni in Ucraina. Femeia l-a ascultat socata, apoi s-a intrebat cum mai pot ei forma o familie avand in vedere ce acte comite barbatul sau in teatrul de operatiuni.

Potrivit Ukrainska Pravda, militarul in cauza a fost identificat ca fiind Dmitri Ivanov, in varsta de 27 de ani, absolvent al Scolii Superioare de Comanda a tancurilor din Kazan. Cel mai probabil avea o functie de comanda si a operat in regiunea Herson. In convorbirea cu sotia sa Nastia, Dmitri se lauda ca poate ucide mai multi oameni dintr-un singur foc, referindu-se evident la "un foc" tras cu tunul tancului, dar si cum "trage in civili, ii ucide sau le rupe genunchii". "Daca erau civili, i-am impins in sant. I-am impuscat pe toti in cap, i-am ucis. Au plans, m-au implorat sa nu-i omor, i-am impuscat oricum. Sa nu crezi ca sunt baiat bun. Sunt asa cum sunt, ma voi intoarce si voi ramane asa cum sunt", ii mai spune militarul sotiei sale.

Parte a convorbirii celor doi

„Soldat: Nastia, soarele meu, bineinteles ca ma lupt, ce crezi de fapt?… Pot impusca sute de oameni deodata. Ce, chiar nu ma crezi?

Nastia: Cum putem continua sa traim impreuna?

Soldat: Pot ucide pe oricine. Doar trag in cap, nu mi-e frica.

Nastia: Esti mandru de asta acum?

Soldat: Nu, Nastia, nu sunt mandru. Doar ca nu-mi pasa! Ma voi intoarce acasa sanatos si voi creste fiul nostru asa cum trebuie sa fie, asa cum vreau eu sa fie.”

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: