Armata rusa a impanzit tara cu anunturi de recrutare delirante, in conditiile in care Putin a dublat platile pentru soldati, dupa declansarea razboiului din Ucraina, scrie stirileprotv.ro.

Publicat:19.09.2023, 10:09

Intr-un anunt de recrutare al armatei ruse care iti da fiori, soldatii discuta despre visul lor de a „recuceri Kievul” si de a-si muta familiile in orasele ucrainene cucerite, scrie Insider.

„Stii unde sunt dealurile Pechersk, la Kiev?”, intreaba un soldat pe altul, in timp ce perechea serpuieste prin transee, incarcandu-si armele si evitand focurile care se trag asupra lor, in cea mai recenta campanie publicitara a Fortelor Armate Ruse, menita sa atraga noi recruti pentru frontul din Ucraina.

Anunturile de recrutare din partea armatei ruse sunt afisate vizibil pe mii de panouri publicitare, intercalate de-a lungul emisiunilor de televiziune si chiar distribuite in pamflete trecatorilor din zonele cu trafic pietonal intens.

Indemnurile obsedante la incorporare au devenit practic greu de evitat de rusii de rand, oricat ar incerca acestia sa le ignore.

Reclama la moarte: „Alege orasul visurilor tale”

Este in centrul orasului, matusa mea locuieste acolo. Este o zona misto", raspunde in clipul publicitar al doilea membru al armatei ruse, in timp ce focuri de arma izbucnesc si explozii rasuna in fundal.

„De ce?". Primul soldat tinteste cu arma, spunand: „Am un vis. Vreau sa-mi cumpar un apartament acolo. Cand razboiul se va termina si vom recuceri Kievul, imi voi muta familia acolo".

Pe masura ce volumul muzicii creste, apare un titlu pe tot ecranul, care spune in rusa: „Alege orasul visurilor tale”.

Ostap Yarysh, corespondentul Pentagonului la Voice of America News, a adaugat subtitrari videoclipului rusesc si a distribuit clipul intr-o postare pe X, spunand: „Va rog sa-mi spuneti mai multe ca Rusia a inceput acest razboi pentru ca se simtea amenintata de NATO”.

Rusia, care se lupta sa recruteze soldati, si-a dublat suma pe care o oferea pentru plata trupelor de cand a inceput invazia Ucrainei.

Intr-o alta reclama, care a fost difuzata la inceputul acestui an, potentialilor recruti de varsta militara li s-a spus sa fie „oameni adevarati” si sa se inscrie pentru a servi ca soldati contractuali in razboi – unde se estimeaza ca au fost ucisi pana acum 120.000 de soldati.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.