Fostul mare campion la box Vitali Klitschko, in prezent primarul Kievului, a anuntat duminica seara ca orasul este incercuit de invadatorii rusi, iar evacuarea civililor nu mai este posibila. ”Suntem la granita unei catastrofe umanitare”, spune el.  

Ultimul update: 27.02.2022, 20:58 Publicat:27.02.2022, 20:58

Vitali Klitschko, primarul Kievului si fost campion mondial la box la categoria grea, a descris capitala Ucrainei ca fiind „incercuita” si a spus ca o evacuare a civililor nu va fi posibila „pentru ca toate caile sunt blocate”, scrie The Guardian.

„Suntem la granita unei catastrofe umanitare”, a declarat Klitschko pentru Associated Press, in timp ce in oras continua asediul, in paralel cu ofensiva autoritatilor care vaneaza „sabotori” pe strazi.

”Nu putem livra alimente si medicamente”

„In acest moment, avem curent electric, acum avem apa si incalzire in case. Dar infrastructura este distrusa, nu putem livra alimente si medicamente”, a completat primarul Kievului.

„De aceea, mesajul pentru toata lumea este: sprijiniti Ucraina! Impreuna, suntem puternici”, a mai spus el. „Fiecare ucrainean este mandru ca este independent, mandru ca este ucrainean si suntem mandri ca avem propria noastra tara”, a incheiat Klitschko.

Sursa: