Măsuri de securitate fără precedent la conferința de pace din Elveția. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a aterizat vineri, 14 iunie, după-amiază pe aeroportul din Zürich. Aeronava prezidențială a fost escortată de două avioane de luptă F/A-18 ale armatei elvețiene, De acolo, liderul de la Kiev a călătorit cu elicopterul la Bürgenstock, relatează Blick, potrivit libertatea.ro.

Publicat:15.06.2024, 10:20

Vineri seara, cu puțin înainte de ora locală 18.00, elicopterul Swiss Air Force în care se afla Zelenski a aterizat pe platforma amenajată de Armată la Obbürgen, lângă Bürgenstock. De acolo, președintele ucrainean a fost preluat și dus în stațiunea de lux cu o limuzină blindată. 

Măsurile luat de organizatorii elvețieni sunt de maximă securitate. Summitul din Elveția va fi păzit de 4.000 de soldați, iar spațiul aerian va fi restricționat. 

Chris Franzen (53 de ani), directorul Resort Lake Lucerne de la Bürgenstock, unde se va desfășura Conferința de Pace pentru Ucraina, a trebuit să renunțe la ochelarii săi inteligenți „din rațiuni de securitate”, după cum spune Poliția Federală (FedPol).

Din cele 15 milioane de franci (aproximativ 15,39 milioane de euro), cheltuite, aproximativ 10 milioane (10,4 milioane de euro), sunt alocate pentru securitate.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.