Victoria este inevitabila daca toti partenerii Ucrainei isi fac temele, a declarat presedintele Volodimir Zelenski in cadrul unei conferinte de presa, care are loc in aceste momente la Kiev. Potrivit acestuia, din cauza esecului pe campul de lupta Putin ar putea invada alte tari, cum ar fi Moldova. Zelenski a negat ca Ucraina se pregateste sa trimita trupe in regiunea transnitreana, precizand insa ca planurile Rusiei de destabilizare a tarii noastre ar putea include un atac asupra aeroportului din Chisinau si un atac din stanga Nistrului.

Publicat:25.02.2023, 01:18

La conferinta numita sugesriv "Februarie. Anul invincibilitaii", Volodimir Zelenski a vorbit despre razboiul care a schimbat pentru totdeauna Ucraina, dar si lumea.   

„Noi avem nevoie de o sustinere totala a lumii si vom castiga.” Zelenski a dezvaluit ca in acest razboi cel mai mult a fost socat de atrocitatile de la Bucea.   

Volodimir ZELENSKI, PRESEDINTELE UCRAINEI:A fost groaznic, pentru ca ...am vazut ca diavolul nu e acolo, ci aici, pe pamant."  

Potrivit lui Zelenski, daca Ucraina nu supravietuieste, pentru ca partenerii nu o mai sustin, Rusia va veni in tarile NATO cu un razboi.  

Volodimir ZELENSKI, PRESEDINTELE UCRAINEI:„Victoriile pe campul de lupta dau incredere. Nimanui nu-i plac invinsii. Toata lumea iubeste castigatorii. E adevarat. Si toata lumea ar trebui sa munceasca. Si in interior, si in afara. “  

Zelenski a spus ca nu are ce sa discute cu Putin si a numit conditiile in care se va putea pune capat diplomatic acestui razboi.  

Volodimir ZELENSKI, PRESEDINTELE UCRAINEI:Respectati dreptul nostru de a trai pe pamantul nostru! Parasiti teritoriul nostru. Nu ne mai bombardati. Nu mai ucideti civili. Nu ne mai distrugeti infrastructura energetica. Nu mai bombardati orasele si satele. Nu mai ucideti cainii si pisicile.”   

Zelenski a cerut mai multa presiune, mai multe sanctiuni, mai multa izolare. Si atunci, in oponia sa,  elita rusa se va gandi ce sa faca, astfel incat Putin sa vrea sa aseze la masa negocierilor. 

Despre planul de pace al Chinei, acesta a spus ca sunt doar niste ganduri despre situatia actuala, dar a apreciat ca  Beijingul a inceput sa vorbeasca despre razboiul din Ucraina si ca iar placea sa discute cu liderul chinez.  

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.