Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anuntat ca, in urma discutiei telefonice cu Aleksandr Lukasenko, a fost de acord sa existe negocieri intre delegatiile rusa si ucraineana, la granita dintre Ucraina si Belarus.

Ultimul update: 27.02.2022, 17:58 Publicat:27.02.2022, 17:58

„Am convenit ca delegatia ucraineana sa se intalneasca cu rusii fara conditii prealabile la granita ucraineano-belarusa, in zona raului Pripiat. Alexandr Lukasenko si-a asumat responsabilitatea ca in timpul deplasarii, negocierilor si intoarcerii delegatiei ucrainene, toate avioanele, elicopterele si rachetele plasate pe teritoriul Belarusului sa ramana la sol”, a scris Zelenski pe Facebook.

Adjunctul ministrul de interne al Ucrainei, Evgeny Yenin, a declarat ulterior ca discutiile dintre delegatiile rusa si ucraineana vor avea loc luni dimineata, potrivit CNN. Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a spus ca discutiile dintre Ucraina si Rusia fara conditii prealabile „deja sunt o victorie”, dupa ce, potrivit The Guardian, Rusia a respins initial orice discutii, apoi le-a acceptat, dar sub anumite conditii. „Nu vom renunta la niciun centimetru din teritoriul nostru”, a mai spus Kuleba inaintea necierilor de luni.

Sursa: