Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a exclus din nou orice negocieri cu Rusia, dupa intalnirea cu liderii africani veniti sa incerce sa medieze intre Kiev si Moscova, potrivit AF, scrie hotnews.ro.

Publicat:16.06.2023, 21:21

„Astazi am spus clar in timpul intalnirii noastre (cu delegatia africana) ca a permite orice negocieri cu Rusia acum, cand ocupantul se afla pe teritoriul nostru, inseamna inghetarea razboiului, inghetarea durerii si a suferintei", a declarat el in cadrul unei conferinte de presa comune cu liderii africani.

Inainte de a-si lansa invazia in Ucraina in februarie 2022, „Rusia a incercat mult timp sa insele pe toata lumea cu acordurile de pace de la Minsk, incheiate in trecut pentru a incerca sa rezolve conflictul cu separatistii sustinuti de Moscova in estul Ucrainei si pe care Rusia le-a folosit pentru a pregati o noua ofensiva impotriva vecinului sau”, a acuzat Zelenski.

„Este clar ca Rusia incearca din nou sa foloseasca vechea sa tactica de inselaciune. Dar Rusia nu va mai reusi sa insele lumea", a adaugat el. „Nu ii vom da o a doua sansa”, a mai spus el.

La randul sau, presedintele sud-african Cyril Ramaphosa a cerut Ucrainei si Rusiei sa detensioneze situatia.