Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, intr-un interviu acordat ABC News, ca s-a linistit de mult in privinta aderarii tarii sale la NATO, dupa ce a inteles ca Ucraina nu este acceptata pentru ca Alianta se teme de chestiuni controversate. Zelenski a declarat totodata ca se poate gasi un „compromis” in privinta teritoriilor separatiste.

Publicat:08.03.2022, 13:37

Zelenski a spus ca este pregatit pentru un dialog cu Vladimir Putin, dar nu este pregatit pentru capitulare, intrebat despre solicitarile Moscovei pentru incetarea focului.

„Sunt pregatit pentru un dialog, nu suntem pregatiti pentru capitulare, pentru ca eu nu sunt asa. In privinta NATO, este vorba despre oamenii care m-au ales. M-am linistit in privinta acestei chestiuni cu mult timp in urma, dupa ce am inteles ca NATO nu accepta Ucraina, Aliantei ii este teama de chestiuni controversate si nu am vrut niciodata sa fim o tara care primeste ceva in genunchi si nu vom fi acea tara si nu vreau sa fiu acel presedinte”, a afirmat Volodimir Zelenski.

In privinta solicitarii Kremlinului privind Crimeea si recunoasterea celor asa-numitelor republici separatiste din Donbas, presedintele Ucrainei a spus ca poate sa discute aceasta chestiune si se poate gasi „un compromis”.

„Putem discuta si putem gasi un compromis cu privire la modul in care aceste teritorii vor continua sa traiasca”, a afirmat Zelenski.

Acesta a adaugat ca pentru el este important cum vor trai oamenii din aceste teritorii care vor sa traiasca in Ucraina.

Sursa: