In inima Bucurestiului, intr-o casa din 1912, te asteapta o lume a deliciilor, concepute de Chef Florin Dumitrescu si pregatite cu multa iscusinta de patru bucatari aflati la inceput de drum, dar pasionati peste masura. Restaurantul Goccia propune un concept special pe piata restaurantelor din Bucuresti: dezmat pentru papilele gustative cu un strop de educatie culinara.
Restaurantul Goccia este singurul din Bucuresti cu un meniu semnat Florin Dumitrescu. Alaturi de patru bucatari, doi dintre ei fosti concuresti MasterChef (Mihai Toader si Ionut Iancu), un bucatar-sef extrem de talentat (Albert Cicur) si proaspat sositul Silviu Furdui, acesta propune o serie de preparate premium, la preturi cat se poate de accesibile.
Spre exemplu, o supa cu fructe de mare costa doar 18 lei si este un adevarat rasfat al simturilor. Mai ai de ales intre supa crema de cartofi cu praz, supa de ceapa sau supa de rosii cu pesto de busuioc si mozzarella (14-16 lei).
La capitolul salate, poti alege intre salata de spanac si busuioc cu creveti si bacon (36 lei), salata Perigourdine cu pipote de curcan (28 lei) sau salata cu fenel, sparanghel si somon (28 lei).
Daca esti fan paste, iti recomandam cannelloni cu ricotta si spanac (32 lei) tagliolini cu midii (28 lei) sau tagliolini cu creveti si dovlecei (28 lei).
Ca feluri principale, ai multe preparate speciale de incercat. Pulpa de rata confiata si varza fiarta in vin (45 lei), piept de rata cu sos de citrice si spanac (55 lei), muschi de vita cu sos de vin rosu si legume natur (68 lei) sau ficat de rata la cuptor cu dulceata de fenel (68 lei) sunt doar cateva dintre ele.
Meniul cuprinde si o serie de specialitati din peste si fructe de mare: somon in crusta de ierburi cu piure de mazare si morcovi caramelizati(38 lei), caracatita cu cartofi, rosii cherry, busuioc si fistic (55 lei), calamari prajiti cu sos tartar si legume prajite (40 lei), dorada Provencale (44 lei), scoici Saint Jacques cu Grand Marnier, fasole verde si bacon (79 lei).
Cele mai scumpe preparate, care merita incercate, sunt Muschi de vita Perigourdine cu foie gras, trufe si fenel (96 lei) si platou cu fructe de mare, dar care este pentru doua persoane (145 lei).
Pentru ca nu poti pleca fara sa incerci un desert de MasterChef, poti alege intre Moelluex au chocolat (18 lei), Pomme du Sima (24 lei), Creme brulee (14 lei) sau Trufe pe pat de bezea (18 lei).
Ti-am facut pofta? :)
Goccia
Str. George Enescu, Nr. 23
0785 238 910Today
12:00 pm - 12:00 am
Facebook.com/goccia.restaurant
Poze cu interiorul restaurantului gasesti in galeria foto si pe contul nostru de Instagram.