Dupa ce Andrei Nastase a sustinut un briefing de presa, contactat de PRO TV, ex-procurorul general, Eduard Harunjen, a confirmat spusele lui Nastase si a recunoscut ca Procuratura Generala a primit doua scrisori de la autoritatile elvetiene si le-a transmis Adrianei Betisor.

Ultimul update: 22.07.2019, 13:42 Publicat:22.07.2019, 13:41

Eduard HARUNJEN, EX-PROCUROR GENERAL: "Adevarul este in felul urmator: au fost doua scrisori receptionate din Elvetia. Prima scrisoare a fost receptionata la 3 iunie si imediat i s-a raspuns ca PG este interesata despre unele tranzactii pe care acestia urmau sa ne transmita. A doua scrisoare a fost pe ddata de 18 iunie in care deja se continea informatie despre tranzactii. Aceasta scrisoare a fost expediata la procuratura Anticoruptie. Nu s-a tainuit absolut nimic si in genere."

-Pai cand v-am cerut o reactie data trecuta, nu ne-ati spus ca nu ati primit nicio scrisoare?

Eduard HARUNJEN, EX-PROCUROR GENERAL: "Nu. Eu v-am spus ca eu personal nu am primit nicio scrisoare si aceasta este adevarat, fiindca nu procurorul general primeste scrisorile. Eu cand am auzit astazi de ce sunt invinuit, am fost nevoit sa sun colegii si sa ma informez."

Astazi, in cadrul unui briefing de presa, Andrei Nastase a solicitat demararea unei anchete interne la Procuratura Generala, in care sa fie vizati Eduard Harunjen si Adriana Betisor, pentru faptul ca ar fi ascuns ca Plahotniuc este cercetat penal in Elvetia.

Inca acum aproximativ doua saptamani, socialistul Grigore Novac a declarat ca Eduard Harunjen stia ca pe numele lui Vlad Plahotniuc a fost pornit un dosar penal in Elvetia, insa ar fi ascuns acest lucru. Harunjen a negat atunci informatiile. Vlad Plahotniuc ar fi parasit tara pe data de 14 iunie, dupa ce democratii au anuntat ca cedeaza puterea.