Ex-premierul Ion Sturza este de parere ca PDM trebuie sa dispara, desi acesta este unul dintre fondatorii Partidului Democrat din Moldova. In opinia lui, la Congresul extraordinar care este anuntat pentru data de 7 septembrie formatiunea trebuie sa fie dizolvata. Despre aceasta a declarat fostul sef al Guvernului la emisiunea „Cutia Neagra” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Publicat:29.07.2019, 09:49

Ion STURZA, EX-PREMIER AL RM: „Sa se dizolve de bunavoie, altfel, Parlamentul trebuie sa gaseasca argumente legale si constitutionale sa-l declare in afara legii. Dupa ceea ce s-a intamplat cu acest partid, aceasta grupare care a acumulat atata ura in societatea noastra trebuie sa dispara din societatea noastra”.

In opinia lui, nu ar putea fi exclusa totalmente o posibila resetare a actualei majoritati parlamentare si formarea uneia dintre PSRM si PDM, chiar daca actuala coalitie a fost agreata de partenerii din Est.

Ion STURZA, EX-PREMIER AL RM: „Domnul Kozak (n.r. Dmitri Kozak, vicepremier rus) stie foarte bine care au fost conditiile puse de Partidul Democrat in aceste negocieri, insistenta cu care Plahotniuc se autopropunea in calitate de prim-ministru sau aceasta miscare in doi pasi cu Candu presedintele Parlamentului”.

Ion Sturza afirma ca, in afara de 2-3 lideri, majoritatea din PDM este profund demoralizata, nu vrea sa se asocieze cu „regimul criminal”. In opinia lui, doar cativa din PDM au plecat din tara, ceilalti au ramas si sunt pasibili de urmarire penala.

Ion STURZA, EX-PREMIER AL RM: „Uzurparea puterii in stat a avut loc. Au fost semnate decrete, au fost organizate batalioane de aparare a institutiilor statului in conditiile in care aveam Parlament, o coalitie si un Guvern legal. Acestea nu-s lucruri de gluma”.

Pentru 7 septembrie este programat Congresul extraordinar al Partidului Democrat la care, sustin liderii PDM, va avea loc o restructurare a formatiunii si va fi aleasa noua conducere.

Sursa: