Google+

Ancheta solicitata in cazul copilului abuzat la o gradinita din capitala, finalizata. Educatoarele si-au dat demisia

Dupa ce o femeie s-a plans reporterilor RISE ca baiatul ei a fost agresat verbal la gradinita, premierul Pavel Filip a solicitat o ancheta in acest sens. Astfel, intr-un comunicat al Guvernului se arata ca atat educatoarea, cat si ajutorul acesteia si-au depus cererea de demisie.

 

"Astazi au fost incheiate concluziile evaluarii cazului de violenta asupra copilului de la o gradinita din Chisinau, semnalat recent de mass-media. Cazul a ajuns in atentia Premierului pe 1 iunie, care a solicitat, de urgenţa, constituirea unui grup de lucru intersectorial pentru cercetarea in amanunt a acestuia. Membrii grupului au comunicat cu directoarea gradinitei, cu educatorii, precum si cu parintii. De asemenea, mai multi copii din grupa educatoarei vizate au fost evaluaţi de  psihologi experimentaţi. Astfel, cazuri de abuz verbal in raport cu copiii din grupa respectiva au fost confirmate, atat de educatoare, cat si de copii. 

 

Urmare a anchetei, Directia Generala Educatie, Tineret, Sport a Consiliului municipal Chisinau urmeaza sa intreprinda masurile de rigoare cu privire la sanctionarea disciplinara a directoarei pentru tolerarea comportamentului abuziv al  cadrelor in raport cu copii şi inacţiune dupa sesizarea efectuata de parinţi. De asemenea, s-a constatat ca educatoarea si ajutorul de educatoare au depus cerere de demisie inca pe 31 mai curent."

 

CITESTE SI: Strigate, lovituri si insulte - atmosfera dintr-o gradinita din capitala. O mama s-a plans ca baiatul ei a fost agresat verbal la gradinita. Femeia a inregistrat discutiile cu educatoarea. Investigatie RISE - VIDEO


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn