Google+

Cine sunt judecatorii care vor examina dosarul Filat: unul dintre ei l-a achitat pe Ion Perju, invinuit in dosarul 7 aprilie, iar altul a fost filmat in timp ce AGRESA presa - VIDEO/FOTO

Dosarul Filat va fi examinat de un complet de magistrati format din judecatorii Galina Moscalciuc, Andrei Niculcea si Sergiu Lazari, toti trei de la judecatoria Buiucani. Primul dintre ei l-a achitat pe politistul Ion Perju, invinuit de actiuni ce au dus la moartea lui Valeriu Boboc din timpul protestelor din 7 aprilie 2009, al doilea este proaspat numit in functia de judecator, iar al treilea este protagonistul unei scene in care a aplicat violenta in raport cu jurnalistii.

 

VIDEO - Filat, adus de mascati la judecatoria Buiucani: Procurorii cer 90 de zile de arest. Instanta a decis ca sedinta de judecata sa fie INCHISA. Popa: Daca nu se respecta publicitatea sedintei, actul de justitie se considera nul

 

Dupa ce avocatii fostului premier au cerut recuzarea completului de judecatori care urma sa examineze cauza, iar cei trei magistrati au depus si ei o cerere de abtinere in examinarea acesteia, s-a decis ca dosarul sa fie repartizat unui alt complet de judecatori.

 

Galina Moscalciuc este magistrat la judecatoria Buiucani si a fost numita in functia de judecator la 20.04.2005, iar prin decretul presedintelui RM din 03.10.2010, numita in functia de judecator pana la atingerea plafonului de varsta, potrivit magistrat.md.

 

Moscalciuc este judecatorul care a examinat in instanta de fond cazul lui Ion Perju, politistul invinuit de actiuni ce au dus la moartea lui Valeriu Boboc din timpul protestelor din 7 aprilie 2009. Atunci, procurorii au cerut recuzarea lui magistratului Moscalciuc din cauza "comportamentului lipsit de impartialitate fata de cazul inculpatului", insa demersul acestora a fost respins. In decembrie 2013, judecatoarea l-a achitat pe Ion Perju.

 

 

 

Potrivit magistrat.md, Andrei Niculcea a fost numit in functia de judecator la judecatoria Buiucani in aceasta vara, la 16.07.2015, pe un termen de 5 ani.

 

 

Sergiu Lazari este judecator la 14.06.1990, iar din 1993 activeaza in cadrul judecatoriei Buiucani. A fost numit judecator pana la atingerea plafonului de varsta prin decret prezidential, in anul 2000, potrivit magistrat.md.

 

In vara anului 2010, Lazari a agresat jurnalistii in incinta judecatoriei Buiucani. Judecatorul examina cazul lui Iacob Gumenita, fostul sef al politiei capitalei si implicarea acestuia in evenimentele din aprilie 2009.

 

Sursa video: Curaj TV via Youtube

Sursa foto: magistrat.md, lex.justice.md


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn