Locuitorii din satul Codrul Nou, din raionul Telenesti, localitatea care este in doliu dupa ce o mama si fiica ei de 7 ani au fost zdrobite mortal pe o trecere de pietoni, ameninta ca ies la protest si vor bloca drumul daca autoritatile locale nu vor instala camere de supraveghere la trecere.

Publicat:10.08.2016, 07:19Tragedia care a zguduit intreaga localitate a scos satenii din case. Dupa ce o mama de 29 de ani si fiica sa de 7 ani au fost lovite mortal pe o trecere de pietoni, oamenii cer reprezentantilor Primariei locale sa instaleze camere de supraveghere in apropiere de zebra.

Astazi, acestia au anuntat ca vor incepe sa colecteze semnaturi in acest sens si vor merge la Primarie pentru a cere autoritatilor acest lucru. In cazul in care autoritatile locale refuza, localnicii ameninta ca vor iesi la proteste si vor bloca  drumul pe care s-a produs tragedia.

Accidentul din Codrul Nou a socat intreaga tara. 2 vieti au fost luate in cateva fractiuni de secunda, pe o trecere de pietoni. Mama si fiica ei mergeau pe zebra, cand un Mercedes a depasit un camion si a lovit mortal victimele. Soferul, in varsta de 37 de ani a fost retinut si risca puscarie.

Sambata, 6 august,   PROTV a lansat campania UCIGASI PE TRECERI DE PIETONI prin care cere modificarea legislatiei, astfel incat neacordarea prioritatii pietonilor aflati  pe treceri sa fie catalogata ca  infractiune grava soldata cu suspendarea permisului de conducere pentru cel putin 90 de  zile si puncte de penalizare.Vrem ca in felul acesta trecerile de pietoni sa devina un loc sigur pentru cei care pasesc pe ele.