Mama celor trei copii, care s-au stins dupa ce s-au intoxicat cu o substanta chimica, a chemat initial ambulanta, crezand ca acestia s-au intoxicat cu alimente. Medicii le-au acordat ajutor celor trei copii, insa femeia ar fi refuzat ca acestia sa fie dusi la spital, sustin responsabilii de la CNAMUP. Dupa cateva ore a fost chemata din nou ambulanta, iar toate cele cinci persoane intoxicate au fost transportate de urgenta la spitalul raional din Cantemir.

Publicat:30.10.2018, 09:40

Cei de la Centrul National de Asistenta Medicala Urgenta au emis astazi un comunicat in care se arata ca mama copiilor decedati a chemat in timpul noptii ambulanta crazand ca picii au suferit o intoxicatie alimentara. 

Medicii spun ca i-au sugerat mamei ca micutii sa fie transportati la spital, femeia insa ar fi refuzat. Peste cateva ore ambulanta a fost solicitata din nou, iar copiii au fost dusi in stare grava la spital, constantandu-se ca ei s-au intoxicat cu pesticide. Totul s-a intamplat ieri intr-o localitate din Cantemir.

Doua femei, mama si bunica si trei copii, doua fetite si un baietel, au fost internate de urgenta la un spital din capitala dupa ce s-au intoxicat cu insecticide. La scurt timp cele doua surori de 4 si 11 ani au decedat.

Intreaga familie s-a intoxicat cu insecticide dupa ce bunelul copiilor ar fi stropit graul din podul casei cu ele si pe timp de noapte toata familia ar fi inhalat substantele toxice.

Comunicatul emis de Centrul National de Asistenta Medicala Prespitaliceasca:

"IMSP CNAMUP face urmatoarele precizari: Serviciul AMUP a fost solicitat pe data de 29 octombrie, la ora 03:15, pentru trei copii, cu simptome de voma, dureri epigastrice, ameteala.

 O echipa AMUP s-a deplasat la locul solicitarii. Mama a relatat ca voma a aparut brusc pe data de 28 octombrie, la ora 11:30 noaptea, dupa ce copii au consumat anumite produse alimentare. Preventiv, medicii au stabilit diagnosticul de gastro-enterita acuta. Pacientilor li s-a acordat AMUP, medicii insistând ca pacientii sa fie transportati la spital. 

Mama a refuzat transportarea la spital a copiilor, fiind indicat refuzul în documentatia medicala. Echipa a solicitat ca minorii sa fie supravegheati de medicul de familie. La ora 06:59, 29 octombrie, a parvenit solicitare repetata în adresa Serviciului AMUP."

VEZI SI: Baietelul de 8 ani, aflat in stare grava, dupa ce s-a intoxicat cu o substanta chimica a murit la spital

Doua surori de 4 si 11 ani au murit, iar alte trei persoane sunt in stare grava la spital, dupa ce s-au intoxicat cu o substanta chimica, la Cantemir. Ce spun medicii