Google+

Numele magistratilor de la Judecatoria Chisinau si Curtea de Apel vizati in dosarele de coruptie. Unul dintre ei l-a condamnat pe Filat si l-a achitat pe Perju, politistul invinuit de moartea lui Valeriu Boboc - ZdG

Trei judecatoare de la Curtea de Apel Chisinau, Galina Moscalciuc, judecatoare care a participat in ultimii ani la luarea unor decizii in dosare importante, Liubovi Branza, sotia decanului Facultatii de Drept din cadrul USM, colega lor, Ludmila Ous, dar si judecatoarele Victoria Hadarca si Svetlana Tizu de la Judecatoria Chisinau sunt cei cinci magistrati vizati in dosarele penale anuntate de procurori, scrie Ziarul de Garda.

 

Svetlana Tizu, judecătoare la Judecătoria Chişinău, este unul din cei cinci judecători vizaţi în acţiunile de urmărire penală ale procurorilor anticorupţie şi ofiţerilor CNA, anunţă sursele ZdG din organele de drept. Un alt judecător vizat în dosare este Liubovi Brânză, de la Curtea de Apel Chişinău.

 

Galina Moscalciuc şi Ludmila Ouş sunt ceilalţi doi judecători de la Curtea de Apel Chişinău care, conform surselor ZdG, ar fi vizaţi în dosarele penale intentate de Procuratura Generală. Un alt judecător este Victoria Hadârcă, de la Judecătoria Chişinău.
Moscalciuc a ajuns la Curtea de Apel Chişinău în decembrie 2017.

 

Galina Moscalciuc este unul dintre judecatorii care a examinat dosarul fostului premier Vlad Filat. Ea este judecătoare din anul 2005 şi a activat pana in 2017 in cadrul Judecătoriei Buiucani, ulterior fiind numita judecator la Curtea de Apel. Moscalciuc este judecătoarea care l-a achitat pe Ion Perju, poliţistul învinuit de moartea lui Valeriu Boboc, în dosarul 7 aprilie. Ulterior, sentinţa magistratei a fost anulată de instanţele superioare.

 

In 2015, prin decret prezidential, Svetlana Tizu ca fost numita judecatoare pentru 5 ani. Atunci, magistrat.md a accesat profilul de pe Facebook al tinerei magistrate, unde a gasit fotografii cu Tizu imbracata sumar, pozele fiind facute pana a-si incepe cariera de judecatoare.

 

Solicitata de PRO TV.MD sa-si spuna opinia, atunci, judecatoarea a preferat sa nu comenteze fotografiile. Cateva ore mai tarziu, profilul judecatoarei a disparut de pe Facebook.

 

Ulterior, imaginile cu judecatoarea au ajuns si in presa internationala. Daily Mail a publicat un articol cu titlul: Judecatoare din Moldova, denumita "cel mai sexy magistrat din lume".

 

Recent, Svetlana Tizu a examinat dosarul omorului fiului fostului sef al SIS din Hancesti. Tanarul de 20 de ani a fost impuscat mortal de un politist  in timp ce se afla la un bazin privat din Hancesti.

 

 

LIUBOVI BRANZA,  JUDECATOR CURTEA DE APEL, GASITI AICI CV-ul

 

 

LUDMILA OUS JUDECATOR CURTEA DE APEL, GASITI AICI CV-ul

 

 

VICTORIA HADARCA, JUDECATOR CURTEA DE APEL, GASITI AICI CV-ul

 

SVETLANA TIZU, JUDECATOR CURTEA DE APEL, GASITI AICI CV-ul

 

 

 

CITESTE CONTINUAREA PE ZIARUL DE GARDA


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn