Trei judecatoare de la Curtea de Apel Chisinau, Galina Moscalciuc, judecatoare care a participat in ultimii ani la luarea unor decizii in dosare importante, Liubovi Branza, sotia decanului Facultatii de Drept din cadrul USM, colega lor, Ludmila Ous, dar si judecatoarele Victoria Hadarca si Svetlana Tizu de la Judecatoria Chisinau sunt cei cinci magistrati vizati in dosarele penale anuntate de procurori, scrie Ziarul de Garda.

Ultimul update: 23.10.2018, 14:30 Publicat:23.10.2018, 13:07

Svetlana Tizu, judecatoare la Judecatoria Chisinau, este unul din cei cinci judecatori vizati în actiunile de urmarire penala ale procurorilor anticoruptie si ofiterilor CNA, anunta sursele ZdG din organele de drept. Un alt judecator vizat în dosare este Liubovi Brânza, de la Curtea de Apel Chisinau.

Galina Moscalciuc si Ludmila Ous sunt ceilalti doi judecatori de la Curtea de Apel Chisinau care, conform surselor ZdG, ar fi vizati în dosarele penale intentate de Procuratura Generala. Un alt judecator este Victoria Hadârca, de la Judecatoria Chisinau.
Moscalciuc a ajuns la Curtea de Apel Chisinau în decembrie 2017.

Galina Moscalciuc este unul dintre judecatorii care a examinat dosarul fostului premier Vlad Filat. Ea este judecatoare din anul 2005 si a activat pana in 2017 in cadrul Judecatoriei Buiucani, ulterior fiind numita judecator la Curtea de Apel. Moscalciuc este judecatoarea care l-a achitat pe Ion Perju, politistul învinuit de moartea lui Valeriu Boboc, în dosarul 7 aprilie. Ulterior, sentinta magistratei a fost anulata de instantele superioare.

In 2015, prin decret prezidential, Svetlana Tizu ca fost numita judecatoare pentru 5 ani. Atunci, magistrat.md a accesat profilul de pe Facebook al tinerei magistrate, unde a gasit fotografii cu Tizu imbracata sumar, pozele fiind facute pana a-si incepe cariera de judecatoare.

Solicitata de PRO TV.MD sa-si spuna opinia, atunci, judecatoarea a preferat sa nu comenteze fotografiile. Cateva ore mai tarziu, profilul judecatoarei a disparut de pe Facebook.

Ulterior, imaginile cu judecatoarea au ajuns si in presa internationala. Daily Mail a publicat un articol cu titlul: Judecatoare din Moldova, denumita "cel mai sexy magistrat din lume".

Recent, Svetlana Tizu a examinat dosarul omorului fiului fostului sef al SIS din Hancesti. Tanarul de 20 de ani a fost impuscat mortal de un politist  in timp ce se afla la un bazin privat din Hancesti.

LIUBOVI BRANZA,  JUDECATOR CURTEA DE APEL, GASITI AICI CV-ul

LUDMILA OUS JUDECATOR CURTEA DE APEL, GASITI AICI CV-ul

VICTORIA HADARCA, JUDECATOR CURTEA DE APEL, GASITI AICI CV-ul

SVETLANA TIZU, JUDECATOR CURTEA DE APEL, GASITI AICI CV-ul

CITESTE CONTINUAREA PE ZIARUL DE GARDA