Google+

Vlad Filat va sta dupa gratii inca cel putin 90 de zile. Procurorul explica de ce a cerut ca sedinta sa fie INCHISA

Ex-premierul Vlad Filat va mai sta dupa gratii inca cel putin 90 de zile. Judecatoria Buiucani a admis demersul procurorilor, prin care acestia cereau prelungirea arestului preventiv pe un termen de 90 de zile.

 

Potrivit procurorului anticoruptie Adriana Betisor, Filat a recunoscut ca a primit bunuri de la Ilan Shor, dar ca acestea i-au fost oferite sub forma de cadouri. Ea a declarat ca a cerut ca sedinta de judecata sa fie inchisa, pentru a elimina pericolul ca unele aspecte sa fie cunoscute publicului, fapt ce ar crea probleme in administrarea si documentarea probelor.

 

Adriana Betisor, procuror anticoruptie: "Potrivit prevederilor legale, regula este ca sedinta sa fie publica. Insa potrivit acelorasi prevederi, este posibil ca in cazul existentei unor circumstante speciale, cum a fost in situatia respectiva, aduse de catre procuratura anticoruptie - situatia cu cauza penala care a ramas in procedura noastra pe moment si care pot fi elucidate anumite aspecte in cadrul sedintelor de judecata, ma refer la examinarea in fond, care ar prejudicia actiunile care sunt pendente cu cauza aflata in procedura. Trebuei sa tinem cont de faptul ca cauza care se afla la moment pe rol in instanta de judecata este o cauza disjunsa, adica din autodenunt, unele capete de acuzare sunt deja transmise instantei pentru examinare in fond, iar celelalte capete care au ramas in procedura noastra sunt in proces de examinare si in momentul in care la examinarea probelor in fond in instanta, chiar si la audierea unor martori inclusi in lista probelor acuzarii si urmeaza sa fie audiati in instanta, ar putea fi elucidate unele aspecte care, in cazul in care vor fi cunoscute publicului, ar putea sa ne creeze pericol pentru administrarea si documentarea probelor la cauza care este in procedura noastra. Asta este un motiv foarte plauzibil si foarte justificat legal pentru exceptia legala care s-a impus, si anume de a fi sedinta inchisa si nu publica.

Inculpatul a recunoscut primirea unor bunuri in calitate de cadouri".

 

Igor Popa: Astazi inca o data s-au incalcat drepturile lui Vlad Filat. Vom merge cu recurs la Curtea Apel, urmatoarea sedinta e la 15 ianuarie. Vlad Filat este putin racit si demoralizat

 

Este pentru a patra oara cand pe numele fostului premier se aplica arestul preventiv.

 

VIDEO - Vlad Filat, la judecatoria Buiucani: Procurorii cer 90 de zile de arest. Instanta a decis ca sedinta de judecata sa fie INCHISA. Popa: E o incalcare GRAVA. Ce le-a spus Filat jurnalistilor

 

Amintim ca in luna decembrie, pe numele lui Filat a fost emis al treilea arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

 

Vlad Filat se afla actualmente intr-o celula a penitenciarului nr. 13 din Chisinau. El este invinuit de corupere pasiva si trafic de influenta, dupa ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat ca i-ar fi dat in ultimii ani 250 de milioane de dolari, bani estorcati.

 

Filat a respins acuzatiile si a spus ca este victima unei rafuieli politice in spatele careia ar sta democratul Vlad Plahotniuc.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn