Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, a venit cu o reactie dupa ce Viorel Morari l-a acuzat ca i-ar fi fabricat dosarul.

Publicat:14.01.2020, 13:21

Alexandru STOIANOGLO, PROCUROR GENERAL AL RM: "Eu nu vreau sa comentez prostiile pe care le spun oamenii care au fost retinuti sau arestati. El are drepturile sale, poate ataca, decizia de a retine si inaintarea demersurilor de arestare au fost adoptate de procurorul care investigheaza acest caz.

Noi am respectat toate normele procesuale, am respectat legea. Eu ce pot sa am cu domnul?! Eu nu am lucrat in procuratura din 2007. In perioada asta nu am avut conexiuni cu domnul Morari."

Totodata, Viorel Morari a venit cu acuzatii si catre Igor Dodon, spunand ca dosarul in care este cercetat penal pentru abuz in serviciu si fals in acte publice este initiat la comanda sefului statului.

Intrebat daca ar fi primit vreo indicatie de la Igor Dodon, procurorul general spune ca: "eu m-am intalnit ultima data cu domnul presedinte la sedinta Consiliului Superior de Securitate si chiar nu am telefonul domnului presedinte al tarii."

VEZI SI: Incatusat si inconjurat de mascati, Viorel Morari a facut primele declaratii. Ce spune despre Dodon, Plahotniuc si Stoianoglo - VIDEO

Ieri, 13 ianuarie, Viorel Morari a fost plasat in arest preventiv pe un termen de 20 de zile. Decizia a fost luata de magistratii de la Judecatoria Ciocana.

Pe data de 10 ianuarie, Viorel Morari a fost retinut pentru 72 de ore. Procuratura Generala a emis un comunicat in care se spune ca acesta este acuzat de abuz in serviciu si fals in acte publice.

Mai exact, in martie 2017, Viorel Morari ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plangere pe care ar fi inregistrat-o contrar cerintelor legale, pornind un proces penal si falsificand in cauza penala mai multe acte procesuale. Asta pentru ca ar fi vrut sa-l protejeze pe fostul lider PD, plecat din tara in luna iunie si anuntat in cautare internationala de autoritatile noastre.

Viorel Morari a fost retinut in ultima zi in care grupul de procurori, numit de Alexandru Stoianoglo sa verifice procuraturile specializate, a facut controale la Procuratura Anticoruptie si la PCCOCS. Este pentru a doua oara cand Viorel Morari este suspendat din functie. Prima data s-a intamplat in luna mai anul trecut, cand procuror general era Eduard Harunjen, iar numele lui Morari aparuse intr-o scrisoare anonima, in care se spunea despre o schema de santaj, de care era invinuit atunci milionarul Andrei Tranga.