Premier Energy informeaza ca pana la aceasta ora au fost reconectati peste 860 mii de consumatori din localitatile din centrul si sudul tarii. Totodata, reprezentantii companiei spun ca in legatura cu inrautatirea conditiilor meteo din timpul noptii, s-au produs mai multe avarii in retelele de medie tensiune, astfel incat la moment mai raman fara tensiune aproximativ 10 mii de consumatori.

Ultimul update: 24.11.2022, 08:20 Publicat:24.11.2022, 08:11

„Premier Energy Distribution a mobilizat echipele sale de interventie pentru identificarea defectelor si realimentarea consumatorilor ramasi fara energie electrica. Reiteram ca aceasta situatie extrem de complicata a fost cauzata de bombardamentele din tara vecina, sistemul electroenergetic al caruia este interconectate cu cel al tarii noastre”, a mai adaugat Premier Energy in comunicatul emis in aceasta dimineata. 

Ieri la amiaza, ministrul Infrastructurii si Dezvoltarii Regionale, Andrei Spinu, a anuntat ca urmare a bombardamentului Rusiei impotriva sistemului energetic ucrainean din ultima ora, avem intreruperi masive de energie electrica in toata tara.

La scurt timp dupa anuntul viceprim-ministrului, reprezentantii Moldelectrica au confirmat si au spus ca toara tara a ramas fara lumina.

Dupa cateva ore, directorul Moldelectrica, Sergiu Aparatu, a declarat ca unele sectoare din capitala au fost deja conectate la energia electrica, insa majoritatea cetatenilor inca sunt fara lumina. 

Seara tarziu, Andrei Spinu a anuntat pe retelele de socializare ca consumatorii din reteaua de distributie RED Nord si peste 90% din consumatorii din reteaua Premier Energy Distribution sunt conectati la energia electrica.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.