Cele sapte persoane, retinute in aceasta duminica, pentru ca ar fi pregatit sa organizeze incidente la protestele partidului SOR, au fost plasate in arest preventiv pentru 30 de zile in penitenciarul nr.13 din capitala. Decizia a fost luata astazi de magistratii de la Judecatoria Ciocana. 

Ultimul update: 14.03.2023, 15:30 Publicat:14.03.2023, 15:26

Duminca, cu cateva ore inainte de ora la care urmau sa inceapa noile proteste organizate de partidul SOR, seful Inspectoratului General al Politiei a anuntat ca in timpul acestora, Serviciile Secrete Ruse voiau sa provoace incidente pentru a destabiliza situatia in Republica Moldova. Planul acestora insa a fost zadarnicit de oamenii legii care a avut un om infiltrat in gruparile de diversionisti, platite si cu 10 mii de dolari de persoana.

Potrivit sefului Politiei Nationale, Viorel Cernauteanu, au fost formate 10 grupuri a cate 10 persoane, iar coordonarea ar fi fost organizata de o persoana din Federatia Rusa. Astfel, au fost au fost incatusate 25 de persoane, dintre care sapte au fost retinute, printre care si rusul, care a instruit tinerii. Viorel Cernauteanu a mai spus ca persoanelor implicate le-a fost promis sprijin din partea unor forte politice din Moldova. In replica, Marina Tauber a spus ca protestele organizate de partidul SOR sunt pasnice si nu au scopul de a destabiliza situatia in tara.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.