Ministrul Infrastructurii si Dezvoltarii Regionale, Andrei Spinu a spus ca azi SA Energocom a cumparat pentru prima data electricitate de la OPCOM, operatorul pietii de energie electrica din Romania. Astfel, pentru ziua de maine, s-a achizitionat, 875 MWh (minim 20 MWh si maxim 125 MWh, in functie de orele de consum) la un pret mediu de 132 EUR/MWh.

Publicat:29.10.2022, 17:31

„ Energocom va continua, zilnic, sa achizitioneze energiei de pe OPCOM pentru a asigura securitatea energetica a tarii noastre”, a scris Andrei Spinu pe retelele de socializare.

La 26 octombrie, Energocom a semnat un contract pe termen scurt pentru livrarea energiei electrice cu o companie din Romania. Pana la sfarsit de octombrie, aceasta va furniza tarii noastre o parte din necesarul de curent electric la pretul de peste 90 de euro pentru un Mwh. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.