Unul dintre suspectii in cazul omorului de la Straseni, retinut vineri, a fost eliberat. Responsabilii din cadrul procuraturii spun ca acesta nu a fost implicat direct in savarsirea crimei. Intre timp, oamenii legii anunta ca stiu unde se afla Dorin Stratulat, principalul banuit in acest caz, dar au refuzat sa ne spuna in ce tara ar fi fugit.

Ultimul update: 15.08.2022, 12:11 Publicat:15.08.2022, 12:12

Persoana retinuta vineri pentru 72 de ore a fost eliberata, dar are interdictie de a parasi tara, ne-a spus reprezentantul Procuraturii Generale.

Mariana CHERPEC, PROCUROR RESPONSABIL DE COMUNICARE CU MASS-MEDIA, PG:  “Precizam ca persoana retinuta a fost eliberata dat fiind faptul ca aceasta nu a fost implicata direct in savarsirea crimei, avand calitatea de complice la tainuirea infractiunii.”

Intre timp, politia anunta ca stie unde se afla principalul suspect, care este fiul fostului politist Ion Stratulat, impuscat in 2011 de sportivul Ion Soltoianu. Acesta ar fi fugit din tara imediat dupa ce ar fi savarsit crima. Oamenii legii au refuzat sa ne spuna in ce tara s-ar afla. Ziarul de Garda a scris anterior ca acesta ar fi fugit in Romania cu o alta cetatenie.

Diana FETCO, SEFA SECTIEI COMUNICARE SI PROTOCOL DIN CADRUL IGP:  „Persoana a fost localizata, se cunoaste tara in care se afla aceasta, doar ca oficial din partea colegilor nostri din acea tara nu au fost inca informatii despre careva masuri intreprinse de catre ei.”

Pe 10 august, cadavrul unui tanar de 29 de ani a fost gasit intr-o padure de la Straseni. Acesta a fost dat disparut de catre mama sa cu o zi inainte. 

Tanarul ar fi fost impuscat din propria arma,  de catre fiul fostului politist, Ion Stratulat, care in 2011 a fost impuscat mortal de catre catre fostul sportiv, Ion Soltoianu. Totodata, prietenii victimei spun ca cei doi erau prieteni, iar in ziua in care a fost impuscat tanarul, ei s-au distrat impreuna.

Fiul fostului politist, ar fi fugit din Moldova, spun unele surse. Apropiatii victimei sustin ca cei doi erau prieteni, iar in acea seara se distrau impreuna si aveau multe arme la ei. Politia a initiat o ancheta si spune ca sunt mai multi suspecti.

Pe 12 august, fiul fostului politist impuscat in 2011 de sportivul Ion Soltoianu, suspectat ca a ucis un tanar de 29 de ani la Straseni, a fost dat in cautare internationala pentru localizare, arest si extradare. Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al IGP.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.