Două zile în urmă Rusia ar fi capturat la granița icoane cu explozibili, iar învinuitul se presupune a fi un bărbat din Republica Moldova, cu dublă cetățenie, care acum a fost arestat pentru două luni, relatează RIA Novosti

Publicat:04.04.2024, 09:37

Contactați de PRO TV, responsabilii de la Ministerul de Externe au spus că sunt în proces de identificare, iar ulterior vor reveni cu o reacție.

Presa rusă susține că cetățenia moldovenească a învinuitului poate fi confirmată indirect din mărturia acestuia, care, potrivit videoclipului publicat, spune că a încărcat marfa din România, în timp ce filmul publicat anterior de FSB arată un microbuz Mercedes cu plăcuțe care au fost eliberate pentru transportatorii internaționali din Transnistria, în conformitate cu acordul dintre Chișinău și Tiraspol din 2013.

Zilele trecute, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, în timpul inspecției unei mașini la punctul de control auto dintre Rusia și Letonia au fost găsiți explozibili de fabricație străină într-un lot de icoane ortodoxe și obiecte bisericești importate în Federația Rusă din Ucraina. 

Înregistrarea video publicată de FSB cu presupusa captură include o mărturie a șoferului mașinii, care susține că a trecut prin România.

În total rușii spun că în marfa care călătorea pe ruta Ucraina - România - Ungaria - Slovacia - Polonia - Lituania - Letonia - Rusia, ar fi fost recuperate 27 de dispozitive explozive improvizate camuflate în icoane și gata de utilizare, 70 kg de explozivi plastici de mare putere, 91 de detonatoare electrice și părți dintr-un focos pentru un RPG-7. Ofițerii FSB afirmă că o persoana implicată în infracțiune a fost reținută, fără a oferi însă alte informații precum identitatea și rolul său în presupusa schemă. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.