Premierul, Ion Chicu, ii raspunde fostului ministru al Sanatatii, Ala Nemerenco si i-a spus sa se trateze cu must de poama. Declaratiile au fost facute in cadrul sedintei Comisiei nationale de sanatate publica.

Publicat:08.03.2020, 09:04

Ion CHICU, PREMIERUL RM: "Pentru fosta ministra a sanatatii, dar si sefa ei de partid, care a ofensat colegii de la minister si medicii – o rugaminte. Cu must de poama tratati-va voi. O sa va ajute. Manifestati respect elementar.

Cetatenii care revin in tara sa completeze fisele epidemiologice. In acest caz, autoritatile pot sa ajute. In caz ca scrieti date eronate, va puneti in pericol viata".

De asemenea, Chicu a mentionat posibilitatea de a evita manifestatiile publice, inclusiv slujbele bisericesti, deoarece riscul imbolnavirilor este mare.

Totodata, a fost mentionat faptul de a extinde vacanta in scoli. Deocamdata nu s-a luat o hotarare in acest sens.

Ieri, Ministerul Sanatatii a confirmat primul caz de coronavirus pe teritoriul Republicii Moldova. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, care a aterizat pe aeroportul Chisinau din Milano. Femeia era in stare grava, cu bronhopneumonie bilaterala, tuse, febra. Aceasta si-a pierdut cunostinta in avion.

Totodata, fostul ministru al Sanatatii, Ala Nemerenco a venit cu o reactie si a spus ca toti pasagerii, dar si insotitorii de bord ai cursei Milano-Chisinau, trebuie urgent consultati si monitorizati, deoarece riscul infectarii este foarte inalt.

CITESTE SI: Ultima ora. Primul caz de coronavirus, confirmat in Republica Moldova

CITESTE SI: Detalii despre persoana diagnosticata cu coronavirus in Republica Moldova. Mesajul Ministerului Sanatatii

CITESTE SI: Femeia, diagnosticata cu coronavirus in Moldova si-a pierdut cunostinta in avion. Ala Nemerenco: "Toti pasagerii si insotitorii de bord de pe cursa trebuie urgent inregistrati, consultati si monitorizati. Pacienta era cu tuse, iar riscul de imbolnavire este foarte inalt"

CITESTE SI: Pasagerii care se aflau in acelasi avion cu femeia diagnosticata cu coronavirus, vor sta in carantina 14 zile