Secretarul de presa al Presedintelui Federatiei Ruse, Dmitri Peskov, anunta ca relatiile cu Republica Moldova sunt extrem de tensionate la ora actuala, dupa declaratiile autoritatilor de la noi din tara. Totodata, Peskov indeamna Moldova sa fie prudenti la actiunile si deciziile lor, deoarece Federatia Rusa este atarnata serios de situatia de mentinere a pacii din regiunea transnistreana, scrie interfax.ru.

Publicat:20.02.2023, 12:51

"Rusia a fost si este o parte foarte responsabila in ceea ce priveste treburile regiunii transnistrene, continua sa isi indeplineasca functia respectiva. As dori sa recomand omologilor nostri moldoveni sa fie foarte, foarte atenti cu acest lucru", a raspuns Peskov.

Totodata, reprezentantul Kremlinului a fost intrebat si despre asteptarile Moscovei pentru viitoarea interactiune cu Chisinaul, dupa schimbarea guvernului.

"Avem deja relatii foarte, foarte tensionate cu Republica Moldova. In acelasi timp, conducerea Republicii Moldova se concentreaza pe tot ce este anti-rus si, de asemenea, aluneca in isteria anti-rusa", a spus Peskov.

Potrivit acestuia, „o asemenea lipsa de constructivism poate ajuta cu greu Moldova insasi” si dauneaza relatiilor bilaterale.

La 13 februarie, presedintele Maia Sandu a  declarat ca in urmatoarea perioada Rusia isi propune sa puna in aplicare actiuni cu implicarea unor diversionisti cu pregatire militara, camuflati in civili care sa intreprinda actiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului si luare de ostatic.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.