Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, sustine ca anuntul facut de presedintele Zelenski privind planurile Federatiei Ruse de destabilizare a Republicii Moldova, au fost confirmate de institutiile noastre. Sefa statului anunta ca in urmatoarea perioada Rusia isi propune sa puna in aplicare actiuni cu implicarea unor diversionisti cu pregatire militara, camuflati in civili care sa intreprinda actiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului si luare de ostatic.

Ultimul update: 13.02.2023, 11:40 Publicat:13.02.2023, 11:40

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: "In ultimele zile in spatiul public au aparut mai multe discutii despre securitatea tarii nostre. Declaratiile presedintelui Zelenski, despre planurile Federatiei Ruse de destabilizare a Republicii Moldova, au fost confirmate de institutiile noastre. Planul Rusiei de a intreprinde actiuni subversive pe teritoriul statului nostru, nu este unul nou. Tentative de destabilizare a situatiei si de subminare a statului au existat si in toamna anului trecut, dar ele nu si-au atins obiectivele, datorita interventiilor prompte ale institutiilor noastre de securitate si de asigurare a ordinii publice. In perioada octombrie- decembrie politia si serviciul de informatii si securitate au intervenit in mai multe cazuri de organizare a elementelor criminale si a oprit tentativele de violenta. In toamna accentul s-a pus pe criza energetica care trebuia sa provoace nemultumiri majore in randul populatiei si sa conduca la proteste violente. Planul pentru perioada urmatoare presupune actiuni cu implicarea unor diversionisti cu pregatire militara, camuflati in civili  care sa intreprinda actiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului si luare de ostatici. Prin actiuni violente mascate sub proteste ale asa-numitei opozitii ar urma sa se forteze schimbarea puterii de la Chisinau."

Ieri, liderul cecen, Ramzan Kadirov, un apropiat al lui Vladimir Putin, a venit cu o reactie privind declaratiile Secretarului Consiliului de Securitate si Aparare Nationala de la Kiev, Oleksi Danilov. Acesta sustine ca daca va exista un astfel de ordin, acesta va fi pus in aplicatie fara a fi discutat.

Vineri, Secretarul Consiliului de Securitate si Aparare Nationala de la Kiev, Oleksi Danilov, a declarat in cadrul unei emisiuni ca gruparile de ceceni implicate in lupta impotriva Ucrainei lucreaza acum ca „salvatori” in Turcia si ar putea ajunge cu o misiune pe teritoriul Republicii Moldova.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.