Maia Sandu critica autoritatile noastre privind masurile intreprinse dupa ce s-a confirmat primul caz de coronavirus. Despre asta, lidera PAS a scris pe pagina sa de Facebook.

Publicat:07.03.2020, 23:40

Maia SANDU, LIDERA PAS: "Dupa atatea avertizari si discutii, autoritatile de la Chisinau nu au inteles inca cat de serioasa e problema raspandirii coronavirusului si nu au facut nimic ca sa protejeze oamenii".

Sandu a precizat ca in situatia in care virusul se raspandeste rapid in tarile din regiune, iar un eventual vaccin nu va fi disponibil in urmatoarele luni, va fi nevoie de mobilizare maxima pentru a reduce riscurile de contaminare si a pregati sistemul medical ca sa ofere ajutor celor bolnavi.

Acum 2 ore, Ministerul Sanatatii a confirmat primul caz de coronavirus pe teritoriul Republicii Moldova. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, care a aterizat pe aeroportul Chisinau din Milano. Femeia era in stare grava, cu bronhopneumonie bilaterala, tuse, febra. Aceasta si-a pierdut cunostinta in avion.

Totodata, fostul ministru al Sanatatii, Ala Nemerenco a venit cu o reactie si a spus ca toti pasagerii, dar si insotitorii de bord ai cursei Milano-Chisinau, trebuie urgent consultati si monitorizati, deoarece riscul infectarii este foarte inalt.

CITESTE SI: Ultima ora. Primul caz de coronavirus, confirmat in Republica Moldova

CITESTE SI: Detalii despre persoana diagnosticata cu coronavirus in Republica Moldova. Mesajul Ministerului Sanatatii

CITESTE SI: Femeia, diagnosticata cu coronavirus in Moldova si-a pierdut cunostinta in avion. Ala Nemerenco: "Toti pasagerii si insotitorii de bord de pe cursa trebuie urgent inregistrati, consultati si monitorizati. Pacienta era cu tuse, iar riscul de imbolnavire este foarte inalt"