Locul Republicii Moldova este in Uniunea Europeana, sustine presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Sefa statului a mentionat ca in prezent institutiile tarii noastre muncesc pentru a indeplini toate recomandarile propuse anterior de Comisia Europeana, asa incat pana la sfarsiul anului 2023 sa fim gata sa incepem negocierile de aderare la UE. 

Publicat:20.04.2023, 13:54

„Republicii Moldova i s-a confirmat, inca o data, ca este asteptata in marea familie europeana. Intr-o rezolutie adoptata cu putin timp in urma, Parlamentul European a solicitat inceperea negocierilor de aderare la UE pana la sfarsitul anului 2023 si a mentionat importanta tarii noastre pentru o Europa unita si puternica”, sustine sefa statului. 

Potrivit presedintelui Moldovei, locul tarii noastre este in UE, lucru care este cerut de cetatenii nostri. De asemenea, Maia Sandu a mentionat ca pentru acest obiectiv muncesc institutiile noastre, iar statele europene ne sprijina si ne ajuta in drumul nostru spre aderare la UE. 

„Le multumim prietenilor nostri europeni care au incredere in noi si apreciaza contributia noastra pentru asigurarea stabilitatii si pacii in regiune. Institutiile statului vor indeplini recomandarile Comisiei Europene, asa incat sa fim gata de a incepe negocierile de aderare”, scrie Maia Sandu. 

La data de 19 aprilie, europarlamentarul Siegfried Muresan a afirmat ca in plentul Parlamentului European a fost votata o rezolutie, co-semnata de el insusi, in care se cere inceperea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeana pana la finalul anului 2023, dupa indeplinirea celor noua recomandari enuntate de Comisia Europeana. Potrivit lui Muresan, rezolutia a fost adoptata cu larga majoritate, 555 de voturi pentru, 49 impotriva si 26 de abtineri.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.