Ministerul Afacerilor Externe din Romania a anuntat astazi ca organizeaza inca o cursa de evacuare a 29 de romani si 6 moldoveni din Gaza, cu o aeronava militara. Ministerul Afacerilor Externe de la noi insa nu confirma acest lucru. Potrivit responsabililor de la MAEIE, operatiunea de evacuare a cetatenilor moldoveni din Fasia Gaza a fost incheiata cu evacuarea a 53 de cetateni care au solicitat acest lucru.

Ultimul update: 06.12.2023, 16:31 Publicat:06.12.2023, 16:23

„Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii comunica despre faptul ca printre cetatenii romani evacuati astazi, cetateni ai Republicii Moldova nu sunt. Totodata, mentionam despre faptul ca operatiunea de evacuare a cetatenilor moldoveni din Fasia Gaza a fost incheiata cu evacuarea a 53 de cetateni care au solicitat acest lucru”,  ne-au spus reponsabilii de la MAEIE. 

La 10 noiembrie, 9 moldoveni au fost evacuati din Fasia Gaza si au fost transportati in Egipt. 36 de moldoveni, femei si copii, evacuati din Fasia Gaza au ajuns in Moldova. Acestia au fost transportati din Cairo la Bucuresti, cu o aeronava militara, pusa la dispozitie de autoritatile romane, iar de acolo au fost adusi cu mai multe microbuze la Chisinau. Pana la izbucnirea conflictului, in Fasia Gaza erau circa 100 de moldoveni.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.