Viceministrul de Externe al Federatiei Ruse sustine ca Moscova va urmari reactia Chisinaului la eventualele livrari de arme NATO catre Republica Moldova. Asta, dupa ce Secretarul britanic de Afaceri Externe, Liz Truss, a spus ca aliatii NATO discuta ca nu numai Ucraina, ci si Moldova sa fie inarmata conform standardelor Aliantei.

Ultimul update: 23.05.2022, 13:40 Publicat:23.05.2022, 13:40

„Suntem surprinsi nu atat de declaratiile Marii Britanii, cat de posibila reactie a Chisinaului. Dar vom monitoriza reactia la aceste rapoarte, pentru ca Constitutia Republicii Moldova precizeaza clar statutul sau neutru, nebloc", a declarat Andrei Rudenko.

Saptamana trecuta, Liz Truss, secretarul britanic pentru Afaceri Externe, a dezvaluit ca Marea Britanie a inceput discutii cu aliatii sai internationali cu privire la trimiterea de armament modern in Moldova pentru a o proteja de Rusia. Ea a spus ca vrea sa vada tara, care se afla in sud-vestul Ucrainei, „echipata conform standardului NATO”.

Contactati de PRO TV, reprezentantii ministerului apararii, presedintiei si guvernului ne-au redirectiaonat la ministerul de externe. Cei de acolo, ne-au spus ca vor reveni ulterior cu o reactie. 

Sursa: