Ministrul Energiei, Victor Parlicov, se arata convins ca moldovenii vor plati mai putin pentru gazele naturale iarna viitoare. Acesta nu stie exact care ar putea fi tariful, insa sustine ca „nimeni nu va plati mai mult ca anul trecut”. Declaratiile au fost facute in cadrul unei emisiuni televizate de la TV8.

Publicat:19.09.2023, 09:04

„Acesta va fi mai usor, nimeni nu va plati mai mult ca anul trecut, cel mai probabil toti vor plati mai putin pentru gazele naturale”, sustine Parlicov.

El spune ca exista un risc ca iarna se va intampla ceva si preturile sa explodeze.

„Totusi, daca nu va fi un pret mult mai redus cum zic expertii, vom avea un pret stabil in perioada de iarna”, a mai adaugat ministrul. 

La inceputul acestei luni, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a spus ca autoritatile vor incerca sa faca tot posibilul ca in acest an, in perioada rece a anului, moldovenii sa achite mai putin pentru gazele naturale. Insa, el nu a oferit mai multe detalii si nici nu a spus care ar putea fi tariful. 

Incepand cu 1 octombrie 2022, consumatorii casnici au platit 29,27 lei pentru 1 m3 de gaz. Ultima data, tariful s-a micsorat in luna iunie 2023. De atunci, consumatorii achita 18,06 lei (inclusiv TVA) pentru un metru cub de gaz. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.