Politia de Frontiera a publicat un video din ziua de 10 iunie 1995, cand Presedintele Mircea Snegur a inmanat Drapelul de Lupta al Trupelor de Graniceri al Republicii Moldova.

Publicat:16.09.2023, 09:59

Potrivit politiei de frontiera, anul 1995 a fost primul an de marcare a zilei profesionale a granicerilor moldoveni.

„Astazi, cu profunda tristete ne luam ramas bun si ne exprimam increderea ca istoria va onora contributia primului Presedinte al tarii noastre - Mircea Snegur”, scrie Politia de Frontiera.

Primul presedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur s-a stins din viata pe 13 septembrie 2023, la varsta de 83 de ani, in urma unei boli incurabile. Ziua de 16 septembrie a fost declarata zi de doliu national.

Persoanele care vor sa-si ia ramas bun de la fostul presedinte o pot face incepand cu ora 18, la Catedrala din centrul capitalei. Maine dimineata sicriul va fi depus la Palatul Republicii, unde va incepe ceremonia de inmormantare, cu funeralii de stat. Mircea Snegur va fi inmormantat la Cimitirul Central din Chisinau, de pe strada Armeneasca. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.