Ambasadorul Federatiei Ruse la Chisinau, Oleg Vasnetov, nu s-a prezentat la ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, fiind convocat dupa declaratiile facute de guvernatorul Hersonului numit de Rusia, care a amenintat ca armata rusa va lovi podul de la Giurgiulesti, in locul lui Vasnetov insa a venit un reprezentat al ambasadei. Acesta a declarat ca stategia de razboi este determinata de ministerul rus al Apararii, si nu de autoritatile regionale.

Ultimul update: 22.06.2023, 16:24 Publicat:22.06.2023, 15:58

Anatoly LOSHAKOV, PURTATORUL DE CUVANT AL AMBASADEI FEDERATIEI RUSE: „Este o procedura diplomatica obisnuita. In acest context, au fost prezentate explicatii. Noi am incercat sa mizam pe intelegerea partenerilor nostri moldoveni, in contextul ca scopurile operatiunii speciale sunt indreptate spre Ucraina. Totodata, am discutat ca scopurile operatiunii sunt determinate de ministerul apararii al Federatiei Ruse, dar nu de reprezentantii autoritatilor regionale.”

Purtatorul de cuvant al ambasadei Federatiei Ruse, a refuzat sa raspunda la alte intrebari.

Guvernatorul Hersonului numit de Rusia, Vladimir Saldo, a amenintat ca armata rusa va lovi podul de la Giurgiulesti ca raspuns la atacul de azi al ucrainenilor asupra unui pod care leaga regiunea ucraineana Herson de Crimeea. 

Ulterior, responsabilii de la ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene au anuntat ca va convoca in regim de urgenta, seful misiunii diplomatice al Federatiei Ruse in Republica Moldova pentru explicatii. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.