Natalia Gavrilita a venit in plenul Parlamentului pentru a cere prelungirea starii de urgenta in Moldova pentru inca 45 de zile, in contextul securitatii regionale si pericolul la adresa securitatii Republicii Moldova, dar si a securitatii aprovizionarii cu resurse energetice.

Ultimul update: 23.06.2022, 10:59 Publicat:23.06.2022, 10:57

„Solicitam prelungirea starii de urgenta pentru 45 de zile, pe intreg teritoriul tarii, incepand cu 24 iunie 2022. Efectele razboiului afecteaza si conexiunile comerciale si lanturile logistice. Aprovizionarea cu produse petroliere, suprasolicitand totodata infrastructura de transport din Republica Moldova, prin urmare sunt necesare redimensionarea si reevaluarea solutiilor masurilor care sa consolideze aceste procese de importanta vitala in Republica Moldova si in intreaga regiune. In conditiile actuale in care se pastreaza in continuare riscul in privinta securitatii aprovizionarii Republicii Moldova cu energie electrica, gaze naturale si produse petroliere. Prelungirea starii de urgenta este importanta pentru a dispune de posibilitatea de interventie promta in cazul necesitatii luarii unor decizii suplimentare celor instituite de cadrul juridic pentru asigurarea tuturor consumatorilor cu resurse energetice si mentinerea securitatii energetice a statului”, a declarat Natalia Gavrilita de la tribuna Parlamentului Republicii Moldova.

Ieri, in cadrul sedintei Guvernului ministri a aprobat in cadrul sedintei Guvernului proiectul de lege privind prelungirea starii de urgenta pentru o perioada de 45 de zile, in contextul securitatii aprovizionarii Republicii Moldova cu resurse energetice, dupa ce pe 21 iunie Comisia pentru Situatii Exceptionale a propus prelungirea acesteia.

Potrivit Comisiei pentru Situatii Exceptionale, necesitatea de prelungire a starii de urgenta este determinata de riscurile persistente in privinta securitatii aprovizionarii Republicii Moldova cu resurse energetice, impactului asupra domeniului transporturilor, asigurarii energetice a tarii, securitatii la frontiera si gestiunii fluxului de refugiati.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.