Procuratura Generala anunta ca s-a autosesizat pe marginea incidentului de la Spitalul Clinic de Psihiatrie din orasul Codru, cand mai multi pacienti s-au baricadat intr-o camera si au dat foc la saltele. 

Publicat:25.03.2023, 09:13

„In sensul art.3 din Conventia Europeana pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, care consfinteste ca nimeni nu poate fi suspus torturii, nici pedepselor sau tratamentelor inumane ori degradante, in scopul stabilirii tuturor circumstantelor faptelor produse, dar si pentru a desfiinta orice dubii cu privire la evenimentele produse, la data de 24.03.2023, Sectia combatere tortura a Procuraturii Generale s-a autosesizat pe faptele expuse si a dispus pornirea urmaririi penale in baza art.166/1 alin.(2) lit.b), c) din Codul penal”, anunta intr-un comunicat PG. 

Acum o saptamana, oficiul avocatului poporului a publicat raportul comisiei in urma investigatiilor desfasurate la spitalul de psihiatrie, in urma incendiului din 27 octombrie anul trecut. Atunci pacientii sectiei Nr.10 s-au baricadat intr-un salon si au dat foc la saltele. Raportul publicat scoate la iveala o serie de nereguli si prezinta un sir de recomandari catre Ministerul Sanatatii in subordinea caruia se afla spitalul. Directorul institutiei medicale ne-a spus ca va analiza raportul si ulterior va putea comenta subiectul.

La 27 octombrie 2022, in cadrul spitalului de Psihiatrie din orasul Codru, in jurul orei 4 dimineata, a izbucnit un incendiu in sectia in care erau internati pacienti care anterior au comis infractiuni grave. Influentati de un barbat condamnat la detentie pe viata, mai multi pacienti au incendiat saltelele si au deteriorat camerele video. Personalul medical a parasit imediat sectia si a apelat Serviciul 112, iar la scurt timp, la fata locului au intervenit sapte echipaje de pompieri si doua ambulante. Cel care ar fi pus la cale totul ar fi amenintat ca a luat ostatici si ca ii va omora, asa ca au fost chemati si ofiterii Fulger, care au evacuat persoanele din sectie si l-au imobilizat pe presupusul instigator. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.