Directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, se arata nemultumit de noul tarif la gazele naturale, aprobat de Agentia Nationala de Reglementare in Energetica. Acesta sustine ca tariful dat nu va acoperi nici pretul de achizitie si nici costurile de transport si distributie a gazelor naturale. Reactia vine, dupa ce astazi ANRE a stabilit tariful la gaz de 22,99 lei pentru un metru cub, ci nu peste 29 de lei, tarif propus de Moldovagaz

Ultimul update: 04.08.2022, 17:19 Publicat:04.08.2022, 17:19

"Proiectul de tarif propus astazi de ANRE nu acopera nici pretul de achizitie, nici costurile de transport, furnizare si distributie a gazelor naturale. Ca urmare, aceasta va duce la acumularea in continuare a abaterilor de tarif, care la finele acestui an pot depasi 3,9 miliarde de lei, ceea ce va afecta negativ functionalitatea intreprinderii. Potrivit proiectului ANRE, se propune includerea pretului de achizitie in valoare de 899,08 dolari SUA la mia de metri cubi in tariful reglementat, in timp ce in luna august este de 1458,92 dolari SUA la mia de metri cubi" , a scris Vadim Ceban pe canalul sau de Telegram.

Totodata, Vadim Ceban, da asigurari ca intreprinderea va respecta decizia ANRE, chiar daca se pune sub semnul intrebarii indeplinirea obligatiilor contractuale financiare fata de Gazprom.

"SA „Moldovagaz” va respecta recenta decizie a autoritatii nationale de reglementare privind preturile reglementate la gazele naturale, insa cifrele cuprinse in aceasta pun sub semnul intrebarii indeplinirea obligatiilor contractuale financiare fata de Gazprom " , sustine directorul Moldovagaz, Vadim Ceban. 

Astazi, Agentia Nationala pentru Reglementare in Energetica a aprobat un nou tarif la gazele naturale. Prin urmare, pretul a crescut de la 18,62 la 22,99 de lei pentru un metru cub, chiar daca Moldovagaz a cerut un pret de 29,48 de lei. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.