Pretorul sectorului Botanica spune ca primarul capitalei s-ar fi suparat pe el si de asta ii cere demisia. Boris Prepelita ne-a spus ca isi va depune cererea, asa cum i-a solicitat Ion Ceban.

Publicat:29.10.2020, 13:27

Boris PREPELITA, PRETORUL SECTORULUI BOTANICA: "Eu cerere inca nu am scris. Voi vedea care au fost motivele ca sa ma demita, dar cred ca voi scrie cerere, nu am alta iesire. Eu inca nu am vorbit cu primarul, nu mi-a spus nimic. Cred ca s-a suparat pe ceva. Poate merit sa fiu mustrat, dar nu dat afara."

Astazi, Ion Ceban a revenit la locul de munca dupa ce saptamana trecuta si-a luat concediu din cont propriu pentru a-l ajuta pe Igor Dodon in campania electorala. De dimineata, edilul a mers intr-o inspectie inopinata in sectorul Botanica. Ulterior, Ion Ceban a anuntat ca Boris Prepelita nu-si indeplineste atributiile si i-a cerut demisia. 

Ion CEBAN, PRIMAR DE CHISINAU: "Solicit acum, imediat, demisia pretorului sectorului Botanica. Aceasta demisie astept sa fie prezentata pana seara, in caz ca nu, va fi destituit din functie. Intre timp vreau sa prezint colega care urmeaza sa realizeze interimatul, este vorba despre Diana Guba, consilier in cabinetul primarului, care in ultimele 4 luni de zile s-a preocupat de gestionarea activitatii preturilor din Chisinau si de toate platformele care tin a fi digitalizate in municipiu."

Boris Prepelita a mai fost amenintat cu demisia de catre Ion Ceban in luna august, anul curent, tot in urma unor inspectii inopinate in sectorul Botanica. Atunci, pretorului i s-a taiat din salariu fiindca, potrivit primarului, a admis mai multe nereguli in sector. In replica, acesta a spus ca nu merita o astfel de pedeapsa. 

Boris Prepelita a fost numit in functia de pretor al sectorului Botanica pe 25 noiembrie 2019.