Stapanul puiului de leu surprins ieri intr-o padure de la Stefan Voda, Vasile Mereuta, ne-a spus ca a primit-o pe Baghira, asa ii spune micii leoaice, dupa ce a transportat mai multe animale din zonele cele mai periculoase din Ucraina in alte regiuni mai sigure, dar si in Romania. Barbatul spune ca a crescut animalul de pe cand avea o luna, cand a ramas fara mama si acum nu va permite ca acesta sa fie transmis la Gradina Zoologica din Chisinau. 

Ultimul update: 14.01.2023, 14:36 Publicat:14.01.2023, 13:53

„Ea e din luna august adusa in Republica Moldova, cand avea doar o luna. Eu am fost voluntar care am dus animale din Ucraina, unde era razboi, spre Odessa, dar si in Moldova, pentru ca apoi au fost transmise in Romania”, a spus Vasile Mereuta pentru PRO TV. 

Barbatul spune ca multe din animalele transportate din Ucraina au fost cazate in conditii necesare la acesta in gospodarie, pana acestea erau transportate in Romania. Iar membrii asociatiei cu care a conlucrat pentru a transmite animalele i-au facut in dar puiul de leu, intr-un sem de respect, pentru ca riscand cu viata proprie a salvat zeci de animale din cele mai periculoase zone din Ucraina. 

Baghira a fost crescuta de la o luna de zile, Vasile Mereuta ne-a declarat ca leoaica este la supravaghere la Gradina Zoologica, a fost vaccinata, iar mama sa vitriga, care a hranit-o de mica este o catelusa pe nume Emili. Baghira are chiar si un frate vitreg, cu care se joaca. 

„Ea e sub supraveghere. Noi o plimbam prin padure, doar dimineata cand nu este nimeni. Ea nu este agresiva. Ea traieste in armonie cu restul animalelor, are un frate, fiul lui Emeli, cu care se plimba, traieste cu pisicile impreuna, manaca impreuna”, ne-a spus Vasile Mereuta.

Barbatul spune ca nu va permite ca animalul sa fie transmis la Gradina Zoologica din Chisinau si ca va lupta pentru a pastra animalul care l-a crescut de mic. 

„Da pentru ce sa il duc acolo la Gradina Zoologica, eu vreau sa ii fac acuma un volier foarte confortabil. Nu sunt de acord sa-l transmit, cum sa-l transmit? Ei ne-au pus termen pana pe 21 ianuarie sa ma duc sa depun o cerere la ministerul Mediului, sa depunem actele, sa facem actele necesare”, a adugat barbatul. 

Totodata, Baghira nu este este singurul animal in gospodaria lui Vasile Mereuta adus din Ucraina, acesta spune ca mai are caini si pisici de rasa, un cal, dar si un magar.

Azi dimineata, intr-o postare pe retelele de socializare, directorul Inspectoratului pentru protectia mediului, Ion Bulmaga, a anuntat ca puiul de leu va fi transmis luni Gradinii Zoologice din Chisinau, iar stapanul animalului s-a ales cu un proces verbal.

Un pui de leu a fost surprins ieri in localitatea Palanca din raionul Stefan Voda. Informatia a fost confirmata pentru PRO TV de catre directorul Inspectoratului pentru protectia mediului, Ion Bulmaga. Acesta a mentionat ca animalul se plimba cu stapanul. Puiul de leu de sase luni fiindu-i oferit in dar de gradina zoologica de la Odessa pentru suportul acordat refugiatilor ucraineni. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins  imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.  

Sursa foto/ video: PROTV.md