Pompierii din sudul tarii au reusit, in aceasta noapte, localizarea incendiului la rezervorul nr.2 incarcat cu srot de floarea soarelui. Actiunea a avut loc la ora 1:49, dupa ce constructia metalica de capacitate mare a fost prabusita controlat la ora 01:29. 

Ultimul update: 22.01.2023, 10:40 Publicat:22.01.2023, 09:40

Potrivit IGSU, in urma deteriorarii de catre specialisti a elementului din partea de jos a rezervorului, constructia s-a prabusit, iar pompierii au reusit sa ajunga la focar si sa stinga flacarile deschise.

Incepand cu data de 20 ianuarie angajatii IGSU au asigura securitatea antiincendiara in preajma rezervoarelor cu srot din Portul International Liber Giurgiulesti, dupa ce si al doilea siloz ardea.

La acest moment pompierii actioneaza pentru lichidarea totala a incendiului si efectueaza paza antiincendiara la obiectiv.

Pentru lucrari de localizare si stingere a incendiului in Portul International Liber Giurgiulesti actioneaza 13 angajati cu 5 autospeciale de interventie. Misiunea angajatilor IGSU va continua pana la inlaturarea tuturor riscurilor pentru  infrastructura din zona.

O explozie puternica s-a produs luni dimineata pe teritoriul Portului International Giurgiulesti. Unul din cele sase rezervoare, date in exploatare anul trecut, s-a prabusit. Potrivit pompierilor, silozul, plin cu seminte faramitate de floarea-soarelui, a fost cuprins de flacari. 20 de pompieri au fost trimisi sa stinga incendiul. Nu s-au inregistrat victime.  

In aceasta dimineata, un alt rezervor in care erau pastrate resturi de floarea soarelui a luat foc, la portul Giurgiulesti. Cinci echipaje de pompieri au intervenit pentru a stinge flacarile. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.